آل سات

سایت آل سات در امر خرید و فروش ملک ، معاوضه ملک ، تهاتر ملک با مصالح و تامین مصالح ساختمانی

آل سات

سایت آل سات در امر خرید و فروش ملک ، معاوضه ملک ، تهاتر ملک با مصالح و تامین مصالح ساختمانی

سایت آل سات در امر خرید و فروش ملک ، معاوضه ملک ، تهاتر ملک با مصالح و تامین مصالح ساختمانی به یاری صنعت ساخت آمده تا در این عرصه خدمات خود را ارائه دهد

  • ۰
  • ۰

نور پردازی نمای ساختمان ها

پیش گفتار:

تعداد ساختمان هایی که نمای نورپردازی شده دارند روز به روز در حال افزایش است، نه تنها در ایران بلکه در تمام کشورهای جهان نور پردازی نمای ساختمان ها طرفدار بسیار زیادی پیدا کرده است.

این موضوع هم بین مردم مقبولیت یافته و دوست دارند نمای شهرشان با ساختمان های بلند و نورپردازی شده زیبا و روشن تر از همیشه بنظر برسد.

اما به دلیل تغییراتی که در دنیای معماری، اجتماعی و تکنولوژی در حال رخ دادن است، استفاده از نور پردازی نمای ساختمان ها  با چالش های جدیدی روبرو شده است.

اصول نور پردازی

در گذشته نور پردازی نمای ساختمان ها تنها برای  مکان های اداری و تجاری و تفریحی و بطور کلی بناهای شاخص بوده است،  در صورتی که امروزه مبحث نورپردازی به قدری گسترش  یافته که شامل نورپردازی نمای ساختمان مسکونی ، نورپردازی نمای ساختمان تجاری ، نورپردازی هتل ، نورپردازی محوطه ، نورپردازی تالار ، نورپردازی رستوران ، نورپردازی بانک ، نورپردازی مراکز خرید و …

می شود.

از دید یک طراح و معمار، طراحی نما در روز برای ساختمان بسیار حائز اهمیت است زیرا اولین فضای ارتباط دهنده ساختمان با محیط، نمای ساختمان است اما نور پردازی نمای ساختمان ها در شب مسئله حساس تری می باشد زیرا یک ساختمان بسیار معمولی با نورپردازی اصولی میتواند به یک جاذبه توریستی در شب تبدیل شود و یا یک ساختمان بسیار زیبا  با نورپردازی غیر اصولی به منظره ای هول انگیز در نمای شب .

اصول وضوابط نور پردازی نمای ساختمان ها چیست؟

نور پردازی نمای ساختمان ها

اولین نکته در نورپردازی توجه به رنگ وشدت نورهای آن می باشد.

مسئله دیگر این است که نور ها نباید به داخل ساختمان بیایند زیرا باعث رنجش ساکنین  آپارتمان می شوند (مانند نقاشیی که بیرون زدگی داشته باشد)

و اما نکته دیگر این است که منبع نور در موارد خاص نباید دیده شود.

نورپردازی باید هدف دار باشد و باعث زیبایی هر چه بیشتر بنا شود هماهنگی رنگ نور ها با رنگ متریال های انتخاب شده باشد، یکی از مهم ترین مواردی است که باید در هنگام برنامه ریزی برای نور پردازی به آن توجه کرد ،همچنین به این نکته نیز باید توجه کرد که کدام جنبه معماری بایستی مورد تاکید قرار گیرد یکی دیگر از ضوابط در مورد طراحی نورپردازی نمای ساختماندر مورد هماهنگی با محیط اطراف و آرایش دیواره های صاف و یک دست در تناسب می باشد.

آیا یک خط  پیش آمدگی در طول سطح دیواری یا لبه ها وجود دارد ، نظم قوسها و آرک ها چگونه است، ستون یا ایوان در نمای خارجی به کار رفته است آیا برج ، مناره ، یا دیگر عناصر شاخص در ظاهر ساختمان پیدا می شود.

استفاده از نور پردازی نمای ساختمان ها برای چیست؟

استفاده از نورپردازی ها در ساختمان همیشه منوط بر نمای ساختمان نیست.
از نورپردازی در سایر قسمت های ساختمان نیز استفاده می شود.

برای هیجان انگیز تر شدن محوطه بیرونی خانه خود از نورپردازی در طراحی مبلمان حیاط و محوطه بیرونی خانه استفاده کنید.

و شاهد باشید که چگونه می تواند باعث ایجاد تغییر در طراحی دکوراسیون حیاط خانه شما گردد.

به طور مثال اگر در طراحی محوطه بیرونی خانه خود از پله استفاده می کنید برای این که در شب مشکلی برای قدم زدن نداشته باشید می توان از نور پردازی های سطحی در زیر پله ها استفاده گردد.

روش های مختلفی برای نور پردازی نمای ساختمان ها وجود دارد مانند : نورپردازی خشن،نورپردازی یکدست،نورپردازی از داخل و بیرون,…

 1- نورپردازی خشن

نور پردازی نمای ساختمان ها

وقتی بخواهیم عناصر معماری نمای ساختمان را مورد توجه قرار دهیم از نورپردازی خشن استفاده می کنیم. نورپردازی خشن باعث می شود بافتهای کوچک و سطوح و شکلهای ردیف روی سطح ساختمان مورد توجه بیننده قرار گیرد، اما این اشکال را دارد که نمی تواند سطح وسیعی از نمای ساختمان را روشن کند .

ادوات نورپردازی معمولا روی همان سازه ای که نورشان به آن تابیده نصب شده و از نمای ساختمان فاصله ندارند.

2- نورپردازی یکدست

نور پردازی نمای ساختمان ها

نورپردازی یکدست و نرم، معمولا از یک نقطه در مجاورت نمای ساختمان انجام می شود، که توسط آن می توان نمای ساختمان را بصورتی یک نواخت و در سطح وسیعی روشن کرد.

3-نورپردازی از داخل و بیرون

نور پردازی نمای ساختمان ها

ساختمان ها را می توان از داخل هم نورپردازی کرد که در این صورت با استفاده از پنچره های موجود در نما و نور آسمان تاب می توان عناصر سردر ساختمان  وسطح خارجی آن را روشن کرد خطوط نمای ساختمان مشخص کننده حجم ساختمان است که با مشخص کردن لبه خطوط توسط منابع نور خطی مانند لوله های لامپ نئون یا فیبر نوری می توان به مورد توجه قرار گرفتن حجم و حدود ساختمان در نظر بیننده کمک کرد.

اثر این کار بسیار مهیج خواهد بود ، اگر چه در حالت کلی منبع ممکن است نسبت به خود ساختمان بیشتر قابل رویت باشد.

نکات تاثیرگذار در نورپردازی خانه

نورپردازی دکوراسیون منزل یکی از مهم ترین مباحث در علم طراحی داخلی می باشد. آیا تابحال برایتان اتفاق افتاده است که به اتاق یا خانه ای قدم بگذارید و در همان ابتدا جذب دکوراسیون نفس گیر و بی نقض آن شوید؟

نکته این است که خود مکان ممکن است چندان جذاب و زیبا نباشد اما نورپردازی صحیح دکوراسیون منزل کاری کرده که آنرا جذاب تر و زیباتر از حالت عادی و معمولی خود نشان می دهد.

نورپردازی خانه

نور پردازی نمای ساختمان ها

1- اگر خانه ای دارﯾد که به سبک سنتی و کلاسیک است، بھتر است از لوستر استفاده کنید. اگر فضای پذﯾرایی و اتاق نشیمن کوچک است، بھتر است که از لوسترھای کوچک استفاده کنید و بالعکس در فضاھای بزرگ از لوسترھای بزرگ.

به طور معمول، لوسترھایی که برای سبک ھای کلاسیک و سنتی طراحی می شوند، از برنج ﯾا برنز ساخته شده اند.

می توانید از انواع لوسترھای به رنگ سرب ھم استفاده کنید، چرا که اﯾن رنگ با این سبک ھماھنگی دارد و می توان گفت که تاکیدی دوچندان بر این سبک دارد.

اغلب در این سبک از نورپردازی لامپ ھای لوستر نماﯾان نمی شود و در بیشتر مواقع دارای حباب ھایی که روی لامپ ها قرار می گیرند، هستند.

2- اگر خانه ای به سبک وﯾکتورﯾن دارﯾد (مبلمان اواسط قرن نوزدھم تا اواخر قرن بیستم) که تحت تاثیر سه عامل احیای سبک ھای گذشته، واکنش به عصر ماشینی و نوآوری در مواد و مصالح و فنون شکل گرفته است، بھتر است لوستری را انتخاب کنید که دارای شیشه ھای منشور و ﯾا کرﯾستال باشد.

اغلب لوسترھاﯾی که برای سبک وﯾکتورین طراحی می شوند، پایه و حباب ھاﯾی دارند که به نقوش گل آراسته ھستند.

از دﯾگر گزﯾنه ھایی که می توانید برای اﯾن سبک از خانه ھا انتخاب کنید، لوسترھایی است که جنس بلور دارند.

نور پردازی نمای ساختمان ها

3- در فضاھای داخلی مینی مالیستی (ساده و کوچک) از اﯾده ھای ساده کمک بگیرﯾد.

نورپردازی ھای ساده و بی پیرایه برای خانه ھای کوچک و ساده می تواند از بھترین گزﯾنه ھای انتخابی شما باشد. استفاده از منابع نورانی در تورفتگی ھای سقف و ﯾا فضای مابین سقف کاذب با دﯾوار و نیز استفاده از چراغ ھای متعدد و کوچک بر دﯾوار ﯾا سقف در طول ﯾک مسیر، بسیار مفید و مناسب است.

در فضاھای مینی مالیستی و ﯾا بسیار ساده، استفاده از چراغ ھای خیلی ساده از جنس سرامیک ﯾا چوب توصیه می شود.

4- در فضاھای مدرن و مجھز، به طور شخصی از چراغ ھای دست ساز استفاده کنید. بھتر است اﯾن چراغ ھا کاربردی باشند تا تزئینی. استفاده از چراغ ھای توکار برای سقف بسیار مناسب است. انواع چراغ ھای ریلی که بین سقف کاذب و دﯾوار تعبیه می شوند برای این سبک از خانه ھا توصیه می شود. بھتر است برای لامپ ھای ھالوژنی که در دﯾوار و سقف تعبیه می شوند، کلید دﯾمر بگذارﯾد تا نور ھالوژن ھا قابل تنظیم باشد.

داشتن ایده های جدید برای نورپردازی دکوراسیون داخلی اتاق پذیرایی می تواند اتاق پذیرایی شما را متفاوت تر و پرانرژی تر نماید. باید توجه کنید که دکوراسیون پذیرایی ویترین دکوراسیون داخلی منزل شماست و می تواند مکان مناسبی برای سرمایه گذاری وقت و خلاقیت باشد.نورپردازی خانه

1- اگر خانه ای دارید که به سبک سنتی و کلاسیک است، بھتر است از لوستر استفاده کنید. اگر فضای پذﯾرایی و اتاق نشیمن کوچک است، بھتر است که از لوسترھای کوچک استفاده کنید و بالعکس در فضاھای بزرگ از لوسترھای بزرگ.

به طور معمول، لوسترھایی که برای سبک ھای کلاسیک و سنتی طراحی می شوند، از برنج ﯾا برنز ساخته شده اند. می توانید از انواع لوسترھای به رنگ سرب ھم استفاده کنید، چرا که این رنگ با این سبک ھماھنگی دارد و می توان گفت که تاکیدی دوچندان بر این سبک دارد. اغلب در این سبک از نورپردازی لامپ ھای لوستر نمایان نمی شود و در بیشتر مواقع دارای حباب ھایی که روی لامپ ھا قرار می گیرند، ھستند.

2- اگر خانه ای به سبک ویکتورین دارﯾد (مبلمان اواسط قرن نوزدھم تا اواخر قرن بیستم) که تحت تاثیر سه عامل احیای سبک ھای گذشته، واکنش به عصر ماشینی و نوآوری در مواد و مصالح و فنون شکل گرفته است، بھتر است لوستری را انتخاب کنید که دارای شیشه ھای منشور و یا کریستال باشد.                         اغلب لوسترھایی که برای سبک ویکتورین طراحی می شوند، پایه و حباب ھایی دارند که به نقوش گل آراسته ھستند.

از دیگر گزینه ھایی که می توانید برای این سبک از خانه ھا انتخاب کنید، لوسترھایی است که جنس بلور دارند.

3- در فضاھای داخلی مینی مالیستی (ساده و کوچک) از اﯾده ھای ساده کمک بگیرید. نورپردازی ھای ساده و بی پیرایه برای خانه ھای کوچک و ساده می تواند از بھترین گزﯾنه ھای انتخابی شما باشد.

استفاده از منابع نورانی در تورفتگی ھای سقف و یا فضای مابین سقف کاذب با دیوار و نیز استفاده از چراغ ھای متعدد و کوچک بر دیوار یا سقف در طول یک مسیر، بسیار مفید و مناسب است.

در فضاھای مینی مالیستی و یا بسیار ساده، استفاده از چراغ ھای خیلی ساده از جنس سرامیک یا چوب توصیه می شود.

4- در فضاھای مدرن و مجھز، به طور شخصی از چراغ ھای دست ساز استفاده کنید.

بھتر است این چراغ ھا کاربردی باشند تا تزئینی. استفاده از چراغ ھای توکار برای سقف بسیار مناسب است.

انواع چراغ ھای ریلی که بین سقف کاذب و دیوار تعبیه می شوند برای این سبک از خانه ھا توصیه می شود.

بھتر است برای لامپ ھای ھالوژنی که در دیوار و سقف تعبیه می شوند، کلید دیمر بگذارﯾد تا نور ھالوژن ھا قابل تنظیم باشد.

 

شرکت آل سات آماده همکاری با شما عزیزان در رابطه با نورپردازی ساختمان میباشد.

  • ۹۷/۰۶/۰۳
  • all saate

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی